Sami Kuronen päättää selvittää, millaisia seikkailuja Joensuun naapurikunnista löytyy ja lähtee tutustumaan puutarhan elämään Puromäen puutarhalle Liperiin. Tässä vaiheessa makumatkaa on hyvä kokeilla myös kestävyyskuntoa, johon harjoitusympäristön tarjoaa Kontiolahden ampumahiihtostadion. Illallista kokataan Höytiäisen rannalla tunnelmallisessa kesäkeittiössä Kalastusretkien Matti Pasasen kanssa.
Herkkukeidas keskellä kaupunkia
Päivä alkaa Joensuun keskustasta, Taitokorttelista, joka on yksi Pohjois-Karjalan vierailluimmista käyntikohteista ja joensuulaisten suosittu kohtaamispaikka.
Sami saa huomata, että paikan herkullinen runsaus ei rajoitu vain Kauppaneuvoksen kahvilan aamiaispöydän antimiin, vaan jatkuu myös korttelin putiikeissa ja Taitokeskuksen värikkäiden lankahyllyjen välissä.
Sinne missä inkivääri kasvaa
Taitokorttelilta Sami suuntaa kulkunsa puolen tunnin ajomatkan päähän Liperiin, jossa Puromäen puutarhan puutarhuri Hanne Kinnunen kertoo tilan toiminnasta ja monipuolisesta valikoimasta. Puromäen puutarha on Suomen ainoa inkiväärinviljelijä, joka myy sadon tuoreena kotimaisille markkinoille.
Puutarhalta saadaan illallisen raaka-aineiksi mukaan erilaisia yrttejä ja tietenkin myös inkivääriä, josta Samin ja illan kokin on määrä loihtia unohtumaton jälkiruoka.
Uuden lajikokeilun aika
Ennen illallista on vielä vuorossa haaste, jonka Sami vastaanottaa Kontiolahti Outdoorin Kimmo Turuselta. Makumatkailija hyppää pyörän selkään ja vastaan asettuu ampumahiihtäjä Joni Mustonen, jonka kanssa kisataan legendaarisessa seinänousussa. Kuinka nopeasti polkimet pyörivät ja millainen on Samin sihti ampumapenkalla?
Illallinen järvikalasta
Sami valmistaa illan vieraille kolmen ruokalajin menun yhdessä Kalastusretkien Matti Pasasen kanssa. Menussa maistuvat paikalliset järvikalat ja jälkiruoan kruunaa Puromäen puutarhan inkiväärisiirappi. Rento illallinen nautitaan Höytiäisen rannalla Kontiolahdella.