Makumatkan toinen jakso vie mukanaan Pohjois-Karjalan pääkaupunkiin, Joensuuhun. Sami Kuronen uppoutuu kaupungin laadukkaaseen ravintolatarjontaan ja vierailee päiväretkellä Valamon luostarissa. Illallista kokataan fine dining -hengessä Ravintola Kielossa, jossa perinteiset karjalaiset maut saavat rohkeita uusia muotoja.
Ai ettien että
Siltä kai makumatkaajasta tuntuu, kun Joensuuhun tutustuminen alkaa kaupungin suosituimmasta drinkkibaarista, Another Doggysta, jossa maailmanluokan juomia loihtii palkittu baarimestari Jussi Viljala. Viljalan ja hänen tiiminsä rohkeista visioista syntyvissä juomasekoituksissa maistuvat pohjoiskarjalaiset maut, joiden vauhdittamana Sami pääsee aloittamaan päivänsä.
Hetki Valamon rauhassa
Sami suuntaa kaupungista päiväretkelle Heinävedelle Valamon luostariin, jossa luostarin johtaja arkkimandriitta Mikael ja matkailupalvelujen johtaja Jaana Nykänen kertovat ortodoksisen munkkiluostarin elämästä ja historiasta.
Valamon luostari on tunnettu myös laadukkaista viineistä, gineistä ja viskistä, joiden persoonallisiin makuihin tutustutaan yhdessä Isä Mikaelin kanssa.
Nuoren mestarin opissa
Illalliselle palataan Valamosta takaisin Joensuuhun, jossa Sami pääsee kokkaamaan Ravintola Kielossa nuoren kokkitaiturin, Markus Rydenfeltin opastuksella. Perinteiset karjalaiset maut ja paikalliset raaka-aineet taipuvat kaksikon käsissä fine dining -annoksiksi, joiden kruunuksi nautitaan Kielon omia alkoholittomia mehuja ja Valamon luostarin viiniä.
Kielon illallispöytään istahtavat Valamon luostarin Jaana Nykänen, joensuulaisen Huoneistohotelli Lietsun piäemäntä Maria Saastamoinen sekä Ravintola Kielon ravintoloitsija Petri Heikkinen. Keskusteltavaa riittää ainakin yrittäjyydestä, perinneherkkujen uusista muodoista ja Joensuun matkailukuulumisista.