Hyppää karjalaiseen makumaailmaan Samin matkassa!
Sami Kurosen makumatka Pohjois-Karjalassa kuljettaa karjalaisen vieraanvaraisuuden sekä upeiden luonto- ja kulttuurielämysten äärelle. Lähde Samin mukana maistelemaan karjalaisen keittiön perinneherkkuja, luomaan uusia makumuistoja nykypäivän fine dining -tyyliin ja kokkaamaan kesäisessä luonnossa paikallisia raaka-aineita hyödyntäen.
Jakso 1 – Kotiseudulle Pohjois-Karjalaan
Sarjan ensimmäisessä jaksossa Sami tutustuu pohjoiskarjalaisiin perinneherkkuihin Suomen itäisimmässä kunnassa, Ilomantsissa. Muistoissa palataan Samin lapsuuden kesiin Ilomantsin Haukivaarassa, jossa vahvat makumuistot loihdittiin mummolan leivinuunin lämmössä. Illallispöytään saapuu kunniavieras, jolla on monta tarinaa kerrottavana Samin lapsuusvuosilta.
Jakso 2 – Karelia à la carte
Joensuu on herkuttelijan kätketty helmi, jonka persoonalliseen tarjontaan Sami tutustuu makumatkallaan. Pohjois-Karjalan pääkaupunki ottaa vieraan ilolla vastaan, mutta löytyykö Joensuusta todella maailmanluokan drinkkejä ja fine diningia? Millaisia aarteita, tarinoita ja makuja Sami löytää päiväretkellään Valamon luostarin rauhoittavassa ympäristössä?
Jakso 3 – Joensuu – portti Pohjois-Karjalaan
Sarjan kolmas jakso kuljettaa Joensuun keskustan herkkujen kautta kaupungin lähiseudun kohteisiin. Sami tutustuu inkiväärinviljelyyn Puromäen Puutarhalla ja pääsee testaamaan kuntoaan uuden lajin parissa Kontiolahden ampumahiihtostadionilla. Päivän päätteeksi loihditaan paikallisesta järvikalasta illallinen kesäkeittiössä Höytiäisen rannalla.
Jakso 4 – Kansallismaiseman syleilyssä
Suomalaisten rakastama Koli tarjoaa nähtävää ja koettavaa myös makujen perässä matkustavalle. Tällä kertaa Kolin luontoa ihastellaan Pielisellä kuhaa kalastaen ja packraft-retkellä meloen. Tuoreesta kalasta valmistetaan upea menu nuotiolla, jonka äärellä Samille selviää, millaista uutta yrittäjyyttä Koli on houkutellut ympärilleen viime vuosina.
Jakso 5 – Majatalosta majataloon
Bomban alueella Nurmeksessa Sami uppoutuu karjalaisen ruokakulttuurin runsauteen ja hyppää rysäaluksen kyydissä kalaretkelle kesäiselle Pieliselle. Iloiset kohtaamiset alueen majataloissa ja illallispöydässä tuovat karjalaisen luonteenlaadun tutuksi, mutta oppiiko makumatkaaja reissullaan, mitä on karjalainen emännyys?
Jakso 6 – Sydänkarjalan kunnailla
Sarjan viimeisessä jaksossa vieraillaan Pohjois-Karjalan eteläisimmässä osassa, Sydänkarjalassa, jossa Sirolan lammastilan emäntä Roosa tutustuttaa Samin lampurin elämään ja maatilan töihin. Illalliselle kokoonnutaan Saimaan rannalle Sari Kaasisen kulttuurikoti Villa Ruusulaan, jossa otetaan mestarin opissa haltuun kanteleensoiton alkeet. Illallisväki pääsee nauttimaan lähialueen herkuista Samin veljen, Pasi Kurosen kokkaamana.